Zin in een lekkere vers gesneden haring kom dan naar de Volendammer Vishandel Sier.
De haring van Vishandel Sier wordt eerst gekeurd voordat we inkopen bij de haring groothandel.
Dit geeft ons een stukje zekerheid dat we de beste haring krijgen geleverd.
Haring wordt altijd ingevroren in emmers aangeboden van de groothandel.
De smaak van de haring wordt bepaald door de volgende factoren:
– het vetgehalte
– de hoeveelheid zout
– het moment van kaken
– de tijd van het rijpingsproces
– de tijd van ontdooien
Belangrijk is dat de haring goed wordt gefileerd en er geen graten achterblijven.
De temperatuur van de haring mag tussen het fileren en het aanbieden aan de klant niet boven de 7 graden uit komen.
Vishandel Sier gaat met al deze processen zeer zorgvuldig te werk, tenslotte willen wij U een topharing voorschotelen.
Haringschotel, haring in stukjes, aan het staartje of op een broodje
Vishandel Sier kan de haring voor U op diverse manieren presenteren:
– als losse haring in stukjes op een papieren schaaltje
– als losse haring in zijn geheel (aan de staart) op een papieren schaaltje
– een haring op een heerlijk vers broodje
– als haringschotel, meerdere haringen op een schaal stijlvol gepresenteerd (vanaf 6 haringen)
Uiteraard doen we ook altijd uitjes en zuur bij de haring.
Een haringschotel is een ware traktatie bij elke gelegenheid en is ook nog eens gezond.